Kek icin
- 7 kasik un
- 7 kasik seker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu veya 1 tatli kasigi baking powder
-3 kasik yag (eritilmis tereyagi/margarin)yada sivi yag
Islatilmasi icin
- Yarim su bardagi seker
- 1,5 su bardagi portakal suyu
- 1 adet rendelenmis portakal kabugu
Muhallebi icin
- 2 yemek kasigi nisasta (stratch - corn/wheat)
- 2 yemek kasigi un
- 2 su bardagi portakal suyu
- yarim bardak seker
Yapilisi
1- Yumurta ve seker cirpilarak yag ilave edilir. Un, kabarma tozu konultuntan sonra iyice cirpilarak yaglanmis tepsiye dokulur. Kizgin firinda ( 350 F) 30 dakika pisirilip sogumaya birakilir.
2- Islatilmasi icin olan malzemeler bir tasim kaynatilarak sicakken kekin uzerine dokulur.
3- Diger tarafta muhallebi pisirilir. Once malzemeler karistirilir, sonra portakal suyu konularak pisirilir. Sicak olarak kekin uzerine bosaltilip yayilir. Uzeri rendelenmis portakal kabugu ile suslenilir.
No comments:
Post a Comment